post

Etterforsker light

Portrettbilde Agnes

Agnes Floa vokste opp på øya Vega på Helgelandskysten, og studerte i Gjøvik og Trondheim. Hun landet i Oslo, og har jobbet som tjenestedesigner de siste fem årene. Jobben som designer mener hun ligner litt på det å være etterforsker, og hun prøver hele tiden å forstå hvorfor vi mennesker gjør som vi gjør.

Hva var din vei inn i designfaget?

Jeg studerte teknologidesign og ledelse på NTNU på Gjøvik, og tok en master i industriell design i Trondheim. Det var veldig tilfeldig at jeg valgte de studiene. Jeg hadde tenkt at jeg skulle bli ingeniør, men så fant jeg bacheloren på Gjøvik som virket veldig interessant. 

Studiene viste seg å være en veldig god match, og etter studiene startet Agnes Floa i jobben som tjenestedesigner hos Flytoget. 

— Jeg passer nok bedre som designer enn ingeniør uansett, siden jeg ikke er spesielt glad i matte, ler Agnes. 

Etter fire år hos Flytoget skiftet Agnes beite, og startet som tjenestedesigner og konsulent i Northern Beat. Her har hun vært siden høsten 2022. For tiden jobber hun med Møller Mobility Group.

Hva brenner du for i faget?

Jeg brenner for menneskene som vi utvikler produktene og tjenestene for. Heldigvis er mange flinke til å tenke på kundene, men vi må også huske på de ansatte og alle andre som skal være med på en endring eller ta i bruk nye produkter. Jeg brenner for å involvere alle parter godt og for å forstå hvilke behov de forskjellige gruppene har.

«Det er viktig å forstå hvordan ting fungerer for de ulike menneskene i dag, slik at vi kan lage gode løsninger for fremtiden.»

— Agnes Floa

Hvordan jobber du best?

Jeg jobber aller best når jeg jobber sammen med andre i tverrfaglige team. Med muligheten til å utforske, drive litt detektivarbeid og undersøke hvordan ting henger sammen.

Valget mellom hjemmekontor og fysisk kontor er heller ikke vanskelig.

Jeg trives mye bedre med å jobbe på kontoret enn hjemme. Det er selvfølgelig praktisk å ha muligheten til å jobbe hjemmefra, men jeg foretrekker å møte kollegaer, spise lunsj og å ha fysiske møter. Det er mye hyggeligere. 

Hvilken personlig egenskap hjelper deg i arbeidet? 

Det å være ekstrovert er definitivt nyttig når jeg skal jobbe med å forstå mennesker. Jeg er veldig sosial og skravler mye med folk. Jeg vil påstå at jeg er relativt god på å bygge relasjoner, og det gjør det lettere å finne forståelse. 

I tillegg er jeg veldig nysgjerrig. Når folk forteller meg noe, så kommer det som regel automatisk et “hvorfor det?” Nysgjerrigheten er en stor drivkraft, og jeg prøver ofte å forstå hva som ligger bak det folk snakker om.

Hvis du ikke var designer, hva ville du vært da?

Før jeg valgte å bli designer tenkte jeg at jeg skulle bli enten journalist eller etterforsker.  Å være designer føles litt som å være en etterforsker light, men jeg kunne godt jobbet med det og gått enda mer systematisk til verk. Det er kanskje ikke like kreativt, men det virker definitivt problemløsende og spennende.

Livet er for kort til…?

Livet er alt for kort til å vente med å gjøre det du har lyst til. Det hender at jeg venter for lenge med ting selv, og mister muligheter. Før pandemien hadde jeg for eksempel masse planer om å reise, som det aldri ble noe av.

Jeg prøver å minne meg selv på det hele tiden slik at det ikke bare blir med tanken. Derfor er jeg ekstra glad for at jeg og ei venninne skal reise til sammen i høst, etter å ha snakket om det lenge. Å oppleve ting med folk jeg er glad i er det beste i livet. 

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Northern Beat? Les litt mer om hvordan vi har det sammen her. Du kan også følge oss på vår Instagram.