post

Evig læresvenn

Mette Landsem har alltid vært kreativ, gikk på kunstskole og senere grafisk design på Westerdals. Det ble full klaff da hun oppdaget UX design, og siden har hun ikke sett seg tilbake.

Hva brenner du for i faget?

Jeg brenner for at det vi lager skal være tilpasset alle som skal bruke det. Det er ofte mange forskjellige mennesker, med forskjellige behov og mindset, i forskjellige kontekster og med ulike erfaringer. Det er kjempevanskelig å designe et produkt eller en tjeneste slik at det er tydelig, gir nok informasjon, og er enkelt å bruke for alle. Som i tillegg skal ivareta forretningsbehov og være teknisk mulig å lage. 

Hva inspirer deg?

Flinke folk inspirerer meg, jeg får lyst til å finne ut mer av hva de kan. Ofte er det noen jeg jobber med, som jo er fint fordi jeg får lære av de over tid.

Jeg syns også det er veldig gøy å dra på kurs og lære meg andre ting enn fag, som for eksempel yoga, kransebinding, lage dumplings eller skate. Da prøver jeg alltid å få med meg alle detaljene som kursholderen kan om håndverket. Det siste jeg lærte meg var å lage napolitansk pizza.

Jeg liker også å utfordre meg selv og komme meg ut av komfortsonen. Da skjønner jeg hvor mye mer jeg kan få til hvis jeg bare tør. Å bade på vinteren har blitt en sånn påminnelse for meg.

Hvordan holder du deg oppdatert?

Jeg er nysgjerrig. Så jeg stiller mange spørsmål for å finne ut hvordan ting fungerer, hvordan folk tenker og hvorfor de tenker sånn. Hvis det er noe jeg har lyst til å bli bedre i, så prøver jeg å begynne med det med én gang.

Hva liker du best med jobben din?

Menneskene jeg møter i løpet av en arbeidsdag. Både de i Northern Beat, og i teamet hos kundene. Jeg liker at vi jobber sammen om å finne ut hva som er problemet og hvordan vi best kan løse det.

Hvilken personlig egenskap hjelper deg mest i jobben?

Det er nok at jeg er både nysgjerrig og glad i å løse problemer. Det går som hånd i hanske. Når jeg møter på noe som er nytt, enten det er et nytt tema, målgruppe eller prosjekt, har jeg alltid lyst til å lære meg mest mulig og virkelig forstå det. Når jeg begynner å få det under huden, ser jeg bedre hva vi kan gjøre og utvikler hypoteser og idéer.

På starten av prosjekter får nysgjerrigheten jobbet godt, og på slutten er det ganske deilig at det er så lite som er usikkert. Ironisk nok liker jeg nok best den fasen der jeg lager det ferdige produktet. Jeg tror det er fordi jeg er glad å fullføre ting, både prosjekter og personlige to do-lister.

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Northern Beat? Les litt mer om hvordan vi har det sammen her. Du kan også følge oss på vår Instagram.