Design

Det visuelle designet skal bidra til å inspirere, tydeliggjøre, trigge og engasjere. Bruk av farger, typografi, foto og illustrasjoner leder blikket og gir brukerne noen verktøy for å absorbere innholdet på den måten vi ønsker. Vi designer nydelige og funksjonelle løsninger.

Det grafiske designet faller på plass når man har fått godkjent interaksjonsdesignet, og da i henhold til virksomhetens designmanual for digitalt design om kunden har dette. I prosjekter hvor det mangler designmanual, bistår vi gjerne i arbeidet med å utarbeide en.

Vi vil i denne fasen normalt gjennomføre arbeidsmøter for å lande stil og retning før arbeidet starter. En hyppig øvelse da vil være arbeid med moodboards.

Alle nettsidene som vi leverer nå er tilpasset for mobile flater. Vi benytter oss som oftest av teknikken responsive nettsider som tilpasser seg designmessig til skjermstørrelsen nettsidene vises på. Det betyr at vi ikke trenger å tilpasse for alle tenkelige størrelser, men heller jobbe med noen hovedprinsipper som passer for alle skjermstørrelser.

Noen ganger ser vi at nettsider for mobil trenger ytterligere tilpasninger for å fungere optimalt. Da benytter vi skreddersydde maler for de aktuelle nettsidene, men uten at brukeren blir sendt videre til en annen side og uten at det blir ekstra arbeid for redaktøren.

Design som flate skisser fungerer ikke alltid like godt, så når sidemalene får form og farge jobber vi ofte med design på prototypenivå. Dette for å komme i gang med mobiltilpasning i form av responsivt design som skal tilpasses flere skjermstørrelser.

Lyst å komme i gang med ditt prosjekt?

Vil du høre hva vi kan gjøre for deg? Ta kontakt med Ørjan eller Ole.