post

Syr sammen kreative løsninger

Thea Jegerud har bred erfaring innenfor designfaget, men liker aller best å jobbe med UX design. Når hun ikke jobber med digitale produkter og tjenester, utfordrer hun gjerne kreativiteten sin ved symaskinen.

Hvilket øyeblikk fanget interessen din for design? 

Jeg har alltid likt å være kreativ, blant annet med å tegne, strikke og snekre. Jeg ville derfor finne et studium der jeg kunne utfolde kreativiteten min ved å skape og lage ting. Valget falt på produktdesign, hvor jeg fikk lage alle mulige slags produkter, fra bord og stoler til digitale tjenester. Studiet vekket en interesse for designrollen og digitale flater. Etter å ha fullført produktdesign fortsatte jeg med en master i design på Design og Arkitekthøyskolen i Oslo, før jeg begynte å jobbe som designer.

Hvordan ser arbeidsdagen din ut?

Akkurat nå jobber jeg hos Møller Mobility Goup hvor jeg sitter i et produktteam som består av fem personer; en produkteier, tre utviklere og meg som designer. Jeg liker å jobbe tett sammen med teamet og løse problemer for brukerne. Som oftest sitter jeg sammen med teamet ute hos Møller, men jeg er innom Northern Beat når jeg kan. 

Hva liker du best med jobben din?

Det jeg liker aller best er å jobbe sammen med andre mennesker, spesielt med de som er flink på ting jeg ikke kan. Det kan være utviklere eller produkteier, eller andre typer designere. Og det å være i et team der alle jobber sammen mot et felles mål og skape noe man har troen på.

I tillegg liker jeg veldig godt at jeg kan jobbe kreativt. Jeg jobber gjerne med både UX og UI design. Nå som jeg er den eneste designeren på teamet får jeg prøvd mye forskjellig og virkelig utfordret og utfoldet meg kreativt.

Hva er utfordrende med jobben din?

Det som er mest utfordrende er å lage sikkelig gode produkter. De skal ikke bare fungerer godt teknisk og se bra ut, men de skal være universelt utformet og løse oppgaven brukeren har kommet for å gjøre på en enkel måte. De fleste produktene jeg er med på å lage er løsninger som man bruker et par ganger i måneden eller i en periode. Brukeren kommer for å få gjort en oppgave, og helst så raskt som mulig, og da tenker jeg at det beste designet er det du nesten ikke legger merker til når du bruker det.

Hva gjør du når du ikke jobber?

Selv om jeg alltid har sydd litt, har jeg kastet meg på sybølgen som har kommet de siste årene. Det har blitt mye enklere å sy nå som det har kommet flere aktører, som Fæbrik. De lager så fine mønstre og enkle oppskrifter. I fjor sydde jeg en festdrakt etter mønster fra dem. Jeg startet egentlig litt sent, men ble heldigvis ferdig dagen før 17. mai. Det som tok lengst tid var å finne stoff. Det skulle helst være brukte stoffer. Til slutt fant noen gamle broderte gardiner hos bestemor som passet perfekt til overdelen. 

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Northern Beat? Les litt mer om hvordan vi har det sammen her. Du kan også følge oss på vår Instagram.