post

Sterke merkevarer, dyktige folk og magiske øyeblikk i Gøteborg

Cecilie, Tor og Tommy ser på foredragsholder

I år var vi fire utsendte som dro på Dialogkonferansen for faglig påfyll fra dyktige folk. Og det fikk vi. Det er så verdifullt å stoppe opp noen ganger, og ta seg tid til å høre på hva folk får til rundt omkring. Etter tre dager tettpakket med program, både dag og natt, er vi slitne, men proppfulle av nye tanker og ideer.

Vi har oppsummert inntrykkene vi fikk fra noen av alle de flinke menneskene vi hørte på.

Sveriges mest engasjerte futurolog og trendspotter leverte gull på scenen

En svært energisk svenske ved navn Magnus Lindkvist åpnet konferansen med store betraktninger om livet, styrken i kreativitet og mulige utfall for fremtiden. Med et stort talent for historiefortelling, og tidvis ukorrekt humor ble det en time med både refleksjoner og mye latter.

Enkle, men likevel så viktige veivisere for oss alle.

Magnus Lindkvist på scenen under Dialogkonferansen
Magnus Lindkvist på scenen under Dialogkonferansen.

We exist to fight for a fairer, more beautiful world

Bodyshop ga oss mange ideer ved å fortelle om hvordan de jobber for å bidra til en bedre verden. De vil at vi skal slutte å snakke om visjon og misjon og verdier, og heller jobbe hver dag mot en felles mening.

Få bærekraft inn i businessmodellen og jobb for å sørge for at tiltakene gir god inntjening.

Bærekraft for retailbransjen

Lindex, som er en stor retailaktør blant annet i Norge, arbeider med å finne gode og bærekraftige initiativ på flere plan. De jobber akkurat nå med to konkrete initiativ for et sirkulært forbruk.

Ved å få tilbake brukte klær har Lindex fått tilført en ekstra verdi; viktig innsikt til produktutviklingen sin ved å se hvordan et produkt faktisk slites i dagligdags bruk.

Slutt aldri å være nysgjerrig

Man blir nesten litt starstruck når en sjefsingeniør fra Nasa kommer for å fortelle om hvordan han jobber for å dra menneskeheten et skritt videre. Fra å være en fattig musiker til å ende opp som leder av teamet som landet robotkjøretøyet Curiosity på Mars.

Han fortalte hvordan Nasa jobber med å brukerteste rakettene de sender opp, i tillegg til hvordan de tester robotene som vandrer rundt på Mars.

Et fantastisk foredrag hvor du sitter igjen full av beundring og ærefrykt, og med en nyvunnen interesse for både roboter og solsystemet.

Verdensmester i hukommelse

Også var det svensken som er intet mindre enn verdensmester i hukommelse, og kan rekkefølgen på 50.000 sifre etter Pi.

Med hjelp av noen visuelle teknikker lærte vi oss å huske de ti største landene i verden, etter areal, i kronologisk rekkefølge.

Noen folk asså 🙂

Sjekk ut www.dialogkonferansen.no!

Vi i Northern Beat er alltid nysgjerrige og følger med på det som skjer. Det må til for å være de beste rådgiverne for kundene våre. De hotte temaene av året ser ut til å være bærekraft på mange akser, evnen til å tenke nytt og å skape nye forretningsmodeller. Dette er midt i kjernen av det våre designere jobber med hver eneste dag. Nysgjerrig?


Ta kontakt

Dialogkonferansen oppsummert av