post

Kristine — bruker design for å gjøre læring lettere med Kahoot!

Kan du fortelle litt om rollen din hos Kahoot?

Hos Kahoot! er jeg UI- og UX-designer og produktdesigner i Team Marketplace. Vårt ansvar på plattformen har vi selv definert som «content responsible». Dette betyr at vi har ansvar for å lage systemer som brukes internt for å organisere og promotere innhold. I tillegg lager vi verktøy som skal brukes av sluttbrukere for å kunne lage og selge eget innhold på plattformen. Alt dette skal presenteres til de som leter etter innhold på en relevant og spennende måte, slik at de ønsker å benytte seg av alt det kule innholdet vi har.

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?

En typisk arbeidsdag for meg begynner vanligvis rundt klokken syv. Vi har mye møter, så det er timene før klokken 10 jeg er mest effektiv. Som regel jobber jeg med en to-do liste som jeg har skrevet dagen før, og med mindre jeg har gjort alt ferdig, fortsetter jeg på den. Ofte innebærer to-do listen store flows, som tar lang tid å fullføre. Produktet er stort, og et prosjekt blir fort større når man begynner å dykke ned i dybden. Jeg jobber mye i Figma, og har hyppige diskusjoner med mine kolleger om design og utvikling.

Hvordan ser teamet ditt ut?

Teamet mitt består av en prosjektleder, to designere, tre backend-utviklere og fem frontend-utviklere.

Kan du fortelle om en spennende utfordring du har løst nylig?

I sommer jobbet jeg med å lage en channel creator. Vi hadde kort tid på prosjektet, men vi klarte å levere en veldig brukervennlig løsning likevel. Selv uten tid til brukertester.

Kan du dele et høydepunkt fra jobben hos Kahoot?

Det må være feedbacken vi fikk fra brukerne på channel creator. 

Hva inspirerer deg mest i arbeidet ditt?

Det er veldig morsomt å jobbe med et produkt som brukes til læring og undervisning. Og det finnes så mange der ute som faktisk digger Kahoot! Det synes jeg er veldig gøy. Også synes jeg det er morsomt å løse spennende utfordringer, for at ting skal bli lettere for sluttbrukeren. Det at jeg kanskje kan hjelpe til å gjøre dagen til noen litt bedre.

Hva er din «go-to» sang når du trenger inspirasjon?

I det siste har jeg hørt lite på musikk, og jobber best med podcast på øret. Akkurat nå hører jeg mye på en podcast som heter «Something was wrong».