post

Hvordan få til en god og sterk kultur på jobben?

Jeg tenker ofte på de fine og flinke kollegene mine og jobben min i Northern Beat — det føles virkelig som verdens beste arbeidsplass. Dette har fått meg til å reflektere over hva som gjør vår at vår arbeidskultur føles så spesiell, og her er hva jeg har kommet frem til.

Hos oss er kulturen en av våre aller største styrker, det er noe kollegene mine stadig vekk trekker frem. Vennskap etableres og blomstrer, vi vokser og vi lærer sammen. Vi utvikler oss både som mennesker og som et team, og det er kanskje derfor så få ønsker å slutte hos oss. Kulturen er en viktig del av hverdagen vår som knytter oss sammen og skaper en arbeidsplass som vi er veldig glade i.

Møtepunkter i hverdagen

Trivsel og et godt arbeidsmiljø er hjørnesteinene i vår kultur. Hos oss finner du en gjeng som bryr seg om hverandre, vennskap som knyttes sammen både gjennom jobb og sosialt samvær. Enten vi skravler sammen i to-pausen, samarbeider på prosjekter, eller gir kudos til en kollega på Slack, er det tydelig at vi setter stor pris på hverandre. 

Siden de fleste av oss tilbringer mesteparten av tiden ute hos kunder, er det kanskje enda viktigere å ha faste møtepunkter som holder oss samlet. Vi har en årskalender fylt med en rekke aktiviteter som fagsamlinger, middager, turer, kick-offer, lønningspils og mye annet gøy. Dette gir oss mange muligheter til å møtes, dele erfaringer, bli godt kjent og styrke fellesskapet.

Vi har en egen sosialgruppe som organiserer ulike aktiviteter som padel, badstu, klatring og utstillinger for å nevne noe. 

I tillegg har det vokst frem flere initiativer organisk, som idrettsgruppe med felles treninger flere ganger i uken og en vinklubb som samler oss til hyggelige smakinger og dype samtaler.

Disse initiativene bidrar til følelsen av tilhørighet — og ting å glede seg til i en travel hverdag.

Slack har blitt en viktig del av vår hverdag. Her heier vi på hverandre, deler stort og smått fra både faglige diskusjoner og hverdagsøyeblikk. Det bidrar til å bygge bånd på tvers av prosjekter og lokasjoner.

Fokus på fag

I Northern Beat legger vi stor vekt på faglig utvikling. Vi møtes jevnlig til faglige samlinger hvor vi deler kunnskap, utfordrer hverandre og lærer sammen. Våre faglige aktiviteter inkluderer alt fra faglunsjer og fagdager til felleskurs, show and tell, lesesirkler og mer.

Vi er så heldige å få jobbe med et bredt spekter av ulike kunder og oppdrag, som varierer i modenhet og behov. Dette gir oss mulighet til å dele erfaringer og innsikt fra ulike miljøer, som bidrar til å  berike vår felles faglige kompetanse.

Vi har utviklet oss til et voksent selskap med ansatte fra flere generasjoner, og denne mangfoldigheten gjør at vi kan lære og utvikle oss i fellesskap. Det er utrolig inspirerende å se hvordan forskjellige perspektiver og erfaringer beriker arbeidsplassen vår, og er med på å skape en dynamisk og inkluderende kultur.

Designtenkning som forretningsmotor

I dag jobber vi mer strategisk og tettere på forretningen enn noen gang før. Vi har gått fra tradisjonelt designarbeid til å bruke designtenkning som en metode for å optimalisere både interne og eksterne prosesser, og for å skape nye produkter og tjenester. Dette gjør oss i stand til å levere mer verdi til våre kunder og til å utvikle løsninger som gjør en forskjell.

En stor del av denne suksessen skyldes vår sterke kultur for deling og læring. Dette skiftet har ført til at vi nå jobber mer integrert med kundene våre, og har en dypere forståelse for deres behov og utfordringer. Vår åpne og samarbeidende kultur gjør at vi hele tiden lærer og vokser sammen, noe som setter oss i stand til å tilby innovative og relevante løsninger.

Aldri ta kulturen for gitt

Å skape et miljø hvor du kan være deg selv, vokse og utvikle deg, er en av våre viktigste målsetninger. Den gode kulturen og trivselen tas aldri for gitt, og det jobbes kontinuerlig med initiativer og tiltak for å sikre at alle trives og føler seg trygge og verdsatt på jobb. Størst vekt legges på å bygge psykologisk trygghet, slik at alle kan uttrykke sine idéer, feile og være åpne uten frykt for negative konsekvenser.

Selv om vi ikke har alle svarene, har mye blitt gjort riktig for å skape en skikkelig bra arbeidsplass. Nøkkelen ligger mye i å bli godt kjent med hverandre, både faglig og personlig. Den flate strukturen med lav terskel for å dele kunnskap og be om hjelp, bidrar til et inkluderende fellesskap hvor alle føler seg verdsatt og involvert.

Nå gleder vi oss til de mange spennende mulighetene som ligger foran oss. Sammen skal vi fortsette å  skape flere inspirerende og meningsfulle opplevelser, både for vårt team og for kundene vi jobber med.

Ønsker dere en strålende sommer! Hilsen Cecilie ☀️

Er du nysgjerrig på hvordan det er å jobbe hos oss, eller hvordan vi kan hjelpe deg med dine utfordringer? Vi vil gjerne høre fra deg! Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Du kan også følge oss på vår Instagram.