post

Hanna — produktdesign av Feriehjem og hytter for FINN

Kan du fortelle litt om rollen din hos FINN?

Jeg jobbet som produkt- og UX designer i Team Reise i syv måneder, frem til lansering i slutten av april. FINN skulle sette i gang en ganske stor omlegging av Feriehjem og hytter, og hadde behov for ekstra bistand. De ønsket spesielt å se på helheten av produktet, i tillegg til at de ville ha inn en person som kunne hjelpe dem med å jobbe mer effektivt og målrettet for å nå en ganske hard deadline.

Hvordan så en typisk arbeidshverdag ut for deg hos FINN?

Det var høy fart fra min første dag i oktober, og ingen dager har vært like. Noen uker var det fullt fokus på å tegne ut alle de ulike delene av tjenesten og andre uker var det fullt fokus på brukertesting. Innimellom har det vært dager med workshops eller møter med både interne og eksterne interessenter som for eksempel forsikring, advokater, GDPR eksperter, skatteeksperter og kundesenter.

Hvordan så teamet ditt ut?

Vi var et ganske stort team. Til vanlig er teamet i FINN Reise delt i to og fokuserer på ulike områder, men i omleggingen av Feriehjem og hytter jobbet hele teamet sammen. Totalt var vi da 22 personer, med to produktdesignere, tolv utviklere, en tech lead, en engineering manager, to produktsjefer og noen flere på forretning og salg.

Kan du dele et høydepunkt fra jobben hos FINN?

Det er et veldig godt UX miljø hos FINN, så det å få være en del av det i noen måneder var veldig gøy og lærerikt. Jeg var også heldig som fikk jobbe med et veldig spennende og krevende produkt. Så må jeg kanskje si at lanseringsdagen var høydepunktet, etter syv måneder med hardt arbeid fra hele teamet.

Hva er din «go-to» sang når du trenger inspirasjon?

Oi, jeg har ikke en spesifikk sang jeg lytter til. Helt ærlig så hører jeg faktisk veldig sjeldent på musikk mens jeg jobber, og hvis jeg gjør det så er det mer for fokus enn inspirasjon. Da har jeg en spilleliste med for eksempel M83 — Intro og Poliça — Amongster som er to favoritter.