post

Ekstra nysgjerrig

Hun trives best i spennet mellom teknologi og design, men er for nysgjerrig og glad i mennesker til at hun kan sitte stille bak skjermen. Bli bedre kjent med UX-designer Susanne Kvernmo Holgernes.

Hvordan var veien din inn i designfaget?

Det startet i 2006, og det er rart å tenke på at det er femten år siden allerede. Etter videregående sto jeg mellom å studere grafisk design eller teknologi. Jeg hadde ikke nok selvtillit til å velge design, siden jeg ikke syns jeg var noe flink til å tegne. I tillegg kjentes det den gangen som tryggere å velge teknologi.

Men jeg følte ikke at jeg passet til å jobbe veldig teknisk, fordi jeg trives bedre med å jobbe tettere på mennesker. Jeg valgte å fordype meg i brukeropplevelse og UX design, og endte derfor opp på en gylden middelvei mellom grafisk design og teknologi.

Hvilken personlig egenskap hjelper deg i arbeidet?

Jeg er veldig nysgjerrig. Det er ganske tydelig når jeg går på tur, fordi jeg alltid helst vil finne ut hva som er rundt neste sving eller bakketopp før vi snur. Jeg er også genuint nysgjerrig på folk og hva som gjør at de tar de valgene de gjør, og hvordan de opplever tjenester og produkter rundt seg.

I brukerintervjuer er det ikke uvanlig at folk sier noe helt annet enn det de faktisk gjør. Det er jo ikke bevisst eller med dårlige hensikter men det krever at vi tenker nøye over hvordan vi legger opp opp innsiktsarbeidene våre, at vi kombinerer innsiktsmetoder og at vi er ekstremt nøye på hvordan vi stiller spørsmålene våre. 

Hva liker du best med jobben din?

Som person er jeg veldig sosial, og jeg elsker at jeg må være sosial på jobben. Alt fra å snakke med brukere til det å holde workshops med masse mennesker. Jeg liker også godt at jobben er såpass varierende, fra å være fordypt i skisser én dag til å holde et stort foredrag neste dag. 

Hva er utfordrende med jobben din?

Tunge, interne prosesser og byråkrati kan ofte være en brems på å realisere potensialet i produktene vi jobber med. Det kan gå mye tid til politikk, som kan være krevende. Det er nok det som er den største utfordringen, men samtidig er jeg glad for at vi designere nå har fått den standingen og bidrar inn i de prosessene mer enn før.

I tillegg har UX-rollen blitt mer sentral, nå som digitalisering står øverst på agendaen for alle bedrifter. Jeg opplever at det forventes ganske mye av en UX-ressurs og at vi skal mestre et ganske bredt spekter av kompetanseområder. Alt fra research og analyse til prosessledelse, strategi og være sterke visuelt. Av og til kjenner jeg på at jeg nok forventer ganske mye av meg selv, men jeg prøver å huske på at vi ikke kan være spesialister på alle områder.

Hva gleder du deg mest til i år?

Jeg gleder meg til å bli enda bedre kjent med alle de nye kollegaene mine, og ikke minst til å reise med de! Vi skal til København på konferanse, og til ett hemmelig sted på Vestlandet. Reising er jo en genial måte å bli kjent med folk på, men nå har det jo vært et par år siden sist.

I tillegg har vi nettopp kjøpt oss hytte på Haglebu, rett utenfor Flå. Så det blir nok et par turer der til høsten og vinteren.

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Northern Beat? Les litt mer om hvordan vi har det sammen her. Du kan også følge oss på vår Instagram.