post

På bølgelengde

Marie Stenbeck-Asheim, interaksjonsdesigner i Northern Beat siden 2016

Marie Stenbeck-Askheim jobber som interaksjonsdesigner, og er opptatt av å finne samme frekvens og komme på bølgelengde med brukerne. Først da kan man lage intuitive løsninger.

Akkurat nå jobber hun med løsninger som skal gjøre det enklere å vise frem alt Thon kjøpesenter har å by på, hvis hun ikke dagdrømmer om å være på en bølgetopp i Marokko.

Hvilket øyeblikk fanget interessen din for designfaget?

Å snakke med folk, forståelse gjennom dialog, å se helheten i problemstillinger og løfte blikket til et fugleperspektiv for så å gå inn i en analytisk fase. Som utvikler var jeg på baksiden og savnet å være tett på menneskene i prosessen.

Hva brenner du for å få til?

Nytteverdi. Hvorfor lager jeg dette? Er det forankret hos de som skal bruke det? Stiller jeg kritiske nok spørsmål til verdien av det jeg lager? Alt skal være direkte forankret hos bruker og kunde, gjennom en god prosess og innsiktsfase. Løsningen skal oppleves intuitiv – det skjer ikke uten å ivareta brukeren hele veien.

Fortell om et høydepunkt og et vendepunkt?

Vendepunktet da jeg gikk fra utvikler til interaksjonsdesigner er også et høydepunkt. Da falt brikkene på plass. Jeg er glad for å ha med meg kombinasjonen, forståelsen for hvordan ting kan løses teknisk, og utviklerspråket som gir mulighet til å snakke godt med alle. Min bro bygges mellom det tekniske og det funksjonelle.

En referanse du ofte kommer tilbake til?

Pinterest gir visuell inspirasjon og Medium har mange gode artikler.

Et buzzord du ikke liker? Alternativt ord?

Buzzord kan skape usikkerhet og distanse. Jeg ønsker å inkludere og streber etter et naturlig, forståelig språk som gjør det lett for alle å være en del av samtalen.

Et stikkord for hvordan du jobber best?

Akkurat nå har jeg en optimal arbeidssituasjon. To-tre dager tett med teamet (utviklere, kunde, UX) hos Thon – der vi snakker sammen og tar kjappe beslutninger. Tetthet skaper trygghet, vi spiller hverandre gode: ingen spørsmål er dumme, det er helt åpent, uformelt og null frykt for kritikk. De andre dagene trekker vi oss tilbake og produserer mer individuelt ut ifra samkjørte beslutninger.

Hva kunne du snakket om i 30 minutter – uten å forberede deg?

Min avhengighet – det jeg dagdrømmer om hver eneste dag. Bølgesurfing. Surfing som meditasjon, havet som element, vannet mot kroppen, roen det gir deg. Den magiske følelsen av tilstedeværelse i bølgeøyeblikket. Rene bølger, gode bølger og landbrytere – og alle de vakre stedene du kan finne dem: Indonesia, Marokko og Vestlandet.

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Northern Beat? Les litt mer om hvordan vi har det sammen her. Du kan også følge oss på vår Instagram..