post

Design + kode = sant

Kristian Harding Hansen

Kristian Harding Hansen er rådgiver og interaksjonsdesigner, og har vært med i Northern Beat helt fra starten i 2012. Selv om han er utdannet grafisk designer, trives han best i de tekniske detaljene, og det å se kode komme til liv.

Hvilket øyeblikk fanget interessen din for design?

Jeg er såpass gammel at jeg husker de første 8-bits datamaskinene og Commodore 64. Det var en ganske enkel grafikk den gangen, og det begeistret meg at man kunne kommunisere med så begrensede muligheter. Koding og grafikk har alltid gått hånd i hånd for meg. Og det er det jeg har vekslet mellom siden, fra tegning til interaksjonsdesign, og fra Flash til utvikling av nettsider.

Hva liker du best med jobben din?

Det som er spennende med jobben er at jeg kommer borti så mange spennende folk og bransjer. Det er alltid noe nytt å lære! 

Hva brenner du for i faget?

Noe jeg er spesielt opptatt av nå, er å sørge for at designet treffer alle de forskjellige målgruppene som er involvert. Både hovedmålgruppen som skal bruke tjenesten, men også utviklere som skal gjenskape designet i kode, og ikke minst andre designere eller kunden som skal forvalte tjenesten og designet videre. 

Det er en tankegang jeg vil ha med i hele prosessen, og sørge for at designet er robust. Med dagens verktøy er det heldigvis mange muligheter til å sette opp rammeverk eller system som gjør det enklere. 

Hvilket verktøy kan du ikke jobbe uten? 

Akkurat nå så er det Figma. Det har jo eksistert spesielt lenge, sett med mine øyne, men det har vært revolusjonerende. Før satt vi jo faktisk og satt opp statiske skisser i Photoshop. Nå er det mye enklere å kvalitetsteste design med reellt innhold, holde alle skissene oppdaterte og sette opp rammeverk eller designsystem.

Hva gleder du deg mest til i år? 

Helt enkle ting, som å være utendørs, dra på ferie og komme seg litt ut i verden. Jeg skal snart en tur til København, og har kjøpt billetter til flere festivaler i sommer. Faglig sett gleder jeg meg til å dra på meetups og konferanser, og kunne kjenne på stemningen i samme rom, og ikke bare gjøre alt digitalt.

Hva gjør du når du ikke jobber?

Jeg har en svær synth inne som jeg lager musikk med, men jeg kjøpte meg båt for ikke så lenge siden og prøver å få brukt den mest mulig. Jeg bor jo i Tønsberg og herfra er det lett å komme seg ut til øyer eller skjær.

Hvis du ikke var designer, hva ville du vært da?

Sannsynligvis noe med data, som programmerer. Eller kanskje noe helt annet. Etter at jeg kjøpte meg hus oppdaget jeg for eksempel at det er ganske gøy å snekre. 

Vil du vite mer om hvordan det er å jobbe i Northern Beat? Les litt mer om hvordan vi har det sammen her. Du kan også følge oss på vår Instagram.