Illustrasjonsbilde
Huseiernes Landsforbund

Oppgaveløsning og selvbetjening

Huseiernes Landsforbund (HL) er en landsomfattende interesseorganisasjon for eiere av hus, leiligheter, sameier, borettslag og gårdeiere.

Bakgrunn

Huseiernes Landsforbund hadde en utdatert nettside hvor innholdet hadde vokst ut over det omfanget navigasjon og sidemaler opprinnelig var laget for. Mye av innholdet var også utdatert og feilaktig, i tillegg til at sidene ikke var mobiltilpasset. Et av hovedmålene til Huseiernes Landsforbund er å nå ut til alle huseiere, ikke bare de som eier en enebolig. Dette kom ikke særlig godt frem på det gamle nettstedet.

Illustrasjonsbilde

Konsept og idé

Vi gjennomførte et forprosjekt hvor vi analyserte kundens behov og så på målene for det nye nettstedet. På bakgrunn av dette startet vi med å utarbeide en ny innholdsstruktur for huseierne.no, samt medlemsbladet Hus&Bolig. Det ble også gjennomført en egen workshop med fokus på innhold og skriving for nett, slik at innholdet bedre kunne tilrettelegges for den digitale flate.

Prosjektet ble gjennomført etter Scrum-metodikken, med tett samarbeid mellom oss, teknisk leverandør og kunden. På denne måten kunne vi ha fokus på de riktige tingene underveis, og vi fikk hele tiden konkrete og verdifulle tilbakemeldinger fra kunder i utviklingen av sidemaler. Dette var viktig for å kunne tilby maler som dekket et rikere innhold, og bedre knyttet sammen relevant innhold.

Ved å ha fokus på oppgaveløsning og selvbetjening har vi prøvd å gi enklere tilgang til blant annet innmelding, nedlastbart innhold og kurspåmelding.

Prosjektteamet