Alt du trenger å vite om IGTV – En ny generasjon video #Instagram

5 år etter at Instagram lanserte video for første gang har IGTV (Instagram TV) nå blitt lansert. IGTV skal bringe brukerne på Instagram enda nærmere videoskaperene og merkevarene ved bruk av lengre og vertikale videoer. Vi har samlet de viktigste faktaene, og selvfølgelig noen tips for å komme i gang med IGTV.
Illustrasjonsbilde

IGTV ble lansert før sommeren, og mange har sikkert lagt merke til det nye ikonet øverst på sin egen Instagramfeed. På IGTV får alle Instagrambrukere tilgang til å både se og publisere videoinnhold i et vertikalt mobiltilpasset videoformat for en optimal opplevelse av innholdet på mobil.

 

Mobilt, enkelt, tilpasset og tilgjengelig

Noen raske fakta om videosatsningen til Instagram

 • Mobile first: IGTV ble utviklet for hvordan kundene dine faktisk bruker telefonen: vertikalt og helst i fullskjerm.
 • Enkelt og intuitivt: Videoene på IGTV starter så fort du åpner appen, og det er enkelt å gjøre flere ting samtidig.
 • Tilpasset: IGTV har selvfølgelig fokus på profiler og innhold som kundene dine er engasjert med, og følger.
 • Tilgjengelig: Alle kan lage innhold for IGTV og opprette kanaler, og alle brukere har mulighet til å se innhold der.

 

Video har de siste årene stått for mer og mer av mobiltrafikken, samtidig som man ser at spesielt den yngre generasjonen bruker mer tid på ikke-profesjonelle innholdsskapere, og mindre tid på de profesjonelle. Dette er noen av grunnene for Instagrams IGTV-satsning. (Ved siden av potensialet som ligger i annonseringene der selvfølgelig...)

Akkurat nå er det faktisk ingen mulighet for å annonsere på IGTV, men som Instagrams CEO Kevin Systrom så fint sa; “There are no ads in IGTV but it’s obviously a very reasonable place for them to end up.” Konkurrerende plattformer føler allerede presset, hvor det ryktes at f.eks. YouTube betaler sine største videoskapere for å eksklusivt bli værende på deres egen plattform.

 

Hvordan komme i gang med IGTV?

 • På mobil trykker du enten på IGTV-ikonet øverst til høyre på Instagramfeden, eller du bruker den helt egne IGTV-appen som du kan laste ned i appstore. Alle Instagram-brukere får egne kanaler hvor videoene blir lagret.
 • Mindre kanaler får publisere videoer på opp til 10 minutter, mens større kanaler opp til 60 minutter.
 • Knappen til IGTV-kanalen din vil legge seg på Instagram-profilen din.
 • Alle videoer får dedikerte lenker slik at du kan dele den på andre plattformer.

Dette betyr at om du ikke har en god strategi for vertikale videoer enda, kan det være en god idé å begynne nå.

 

Hvordan bruke IGTV på best måte?

Rett i etterkant av lanseringen har man sett mange ivrige brukere som har republisert stories til IGTV, eller bare publisert eldre innhold fra Youtube over til den nye flaten. Men IGTV har selvfølgelig sin egen stil, og burde derfor også ha sitt eget innhold. Vi har derfor samlet 6 tips for å få fart på den nye IGTV-kanalen din:

 

 1. Vertikale videoer er alfa omega

En selvfølge kanskje? Allikevel er det flere profiler som har publisert tidligere youtubeinnhold over på sin nye IGTV-kanal, selv om horisontale videoer ikke fungerer særlig bra på IGTV. Så hold deg til Instagram sin storydimensjon: 1080 x 1920, eller det gode 9:16 formatet som er optimalt for IGTV.

 

 1. Produser videoer av HØY kvalitet.

Instagram anbefaler så høy kvalitet som mulig (faktisk opp til 4K hvis du har mulighet) på sine egne sider. En rask uredigert mobilvideo passer fortsatt utmerket på story, men prøv å hold høyest mulig kvalitet på IGTV.

 

 1. Bruk gode verktøy

Det er ikke bare høy kvalitet på bildet som er viktig, men også lyd, redigering, effekter osv. Instagram anbefaler en rekke gode apper som kan optimalisere videoproduksjonen for deg som bruker mobilen din for å filme. For å nevne noen av de beste: Filmic Pro, Procam, Ultrarecorder, Videoleap og Inshot. Last ned og kom i gang!

Andre gode invisteringer vil være en god ekstern mikrofon for god lyd, og gjerne en stabilisator som DJI Osmo Mobile 2.

 

 1. Tid

Hold innholdet kort. Du har mulighet til å lage videoer opp til 10 minutter, men med mindre du har en virkelig god ide/spennende historie å fortelle viser det seg at brukere er mest glad I videoinnhold på rundt 1-3 minutter.

 

 1. Lag et show!

Produser episoder som en del av et «show» for å øke engasjementet, og legg opp til en god publiseringskalender så det blir enklere for kundene/følgerne dine å følge med. På den måten vet de at f.eks. neste episode kommer på mandag, konkurransevideoene kommer på fredager etc. Bruk lengre, permanente videoer for en grundigere historiefortelling.

 

 1. Husk å promotere showet ditt

Lag små minisnutter som du kan tease med på story, promoter nye serier på nyhetsbrevet ditt eller informer gjennom videoannonsering på Instagram og Facebook for å dra følgere over i kanalen din.

 

Les også: 26 tips for å løfte dine Instagramaktiviteter 

 

Håper dette gjorde det litt lettere å ta fatt på IGTVstrategien og legge en plan for vertikale videoer for resten av 2018. Hvis du har lyst på mer tips, råd eller en strategisk samarbeidspartner på Instagram er det bare å ta kontakt, vi hjelper gjerne!

 

Har du lyst på mer innsikt, tips og caser fra oss? Da kan du melde deg på nyhetsbrevet vårt her.

 

Lyst på flere tips om IGTV? Ta gjerne kontakt!