Nåtiden, framtiden og buzzwords

Etter tre dager i Austin, på teknologimessen South by South West, våger vi å si noe om hva ledende tenkere og innovatører mener om tiden vi er i og hvor vi skal.
Illustrasjonsbilde

I en periode nå har vi sett at AI, AR, VR og de andre forkortelsene har preget artiklene om de siste nyvinningene og hva man må satse på for å henge med i tiden. SxSW er stedet for å fange opp de siste trendene og nyvinningene.

Så hva er det store nye? Hva er det vi skal «name droppe» når vi kommer hjem - for at vi kan føle oss hakket foran, og litt ekstra kule? Det handler fortsatt om AI, AR, VR og de andre forkortelsene, men med en ny vikling. Fram til nå har det vært et teknologisk fokus, hva som er mulig å få til. Nå ser vi et tydelig skifte der fokuset er på bruken av teknologien. Som Rachel Weiss i L’Oreal sa det «We’re past chat bots. Now we focus on conversation experiences.» Nå er det de humane verdiene som vil bli avgjørende. «The algorithms can solve so many problems now, but what actually needs to be solved? Identifying the user need is the key to innovation in this area, Karin Giefer, Frog Design.

Troverdighet, trygghet og moral

Kvalitetsikring av data, eierskap til data, innholdet i løsningene og ikke minst selve brukeropplevelsen. I et medielandskap der fake news og halvsannheter tar mer og mer plass, så vil troverdigheten til innhold bli satt på prøve. Skepsisen til innhold vil øke. Det vil naturligvis bli vanskeligere å bli trodd, men sannhet vil også bli en måte å synliggjøre seg på. Design og fremstilling av data vil derfor bli viktig.

GDPR er på vei inn og det heier vi på. Alle som behandler personlige data må gjøre det på en måte som verner om enkeltindividet. Vi må selv ha eierskap til egne data. Vi må føle at vi eier vårt digitale jeg.

Ord for dagen

Etter tre dager i Austin, på South by South West, tør vi å si at det nye begrepet vi tar med oss hjem er «Soft values» eller «human teknologi». La oss kalle det HT. Vi mener det er rett fokus. Og vi gleder oss til å fortsette å lage gode løsninger med brukeren i sentrum. Om vi er kulere enn før når vi «name dropper» dette, vet vi ikke.

 

For Northern Beat i Texas: Marie, Joe, Ole og Lars

Lyst til å se mer fra SxSW? Følg @northernbeat_no på Instagram

Kontakt oss for mer informasjon