Hvorfor (nesten) alt du gjør på Facebook burde handle om mobil og video

Siden video ble introdusert på Facebook har det vært en av de fremste måtene å skape innhold, bygge relasjoner og engasjere kunder – og hovedgrunnen er mobil.
Illustrasjonsbilde

Mobil og video har endret måten vi kommuniserer på. Før handlet alt om å treffe målgruppen da de satt i sofaen i beste sendetid på TV, men nå kan vi treffe målgruppen når de står opp, når de er på vei til jobb, på reise, på ferie etc.

 

På Facebook står i dag video for hele 50% av all trafikk på mobil, og i løpet av de neste tre årene blir det antatt at video vil representere 75% av all trafikk på Facebook. Video er altså et av de viktigste verktøyene vi har i markedsføringen vår fremover.

Illustrasjonsbilde

Men Facebook har også observert at måten folk tar for seg video på har endrer seg mye, og kommer til å endre seg mye i fremtiden. Som markedsførere har vi ikke noe annet valg enn å henge med på den endrende brukeradferden for å kunne dra nytte av dette fantastiske verktøyet – video.

 

Her er de tre største grunnen til å velge video på Facebook:

 

  1. Det er kunden som styrer showet – og kunden har valgt video.
  2. Hands down – video er den beste måten å engasjere og skape relasjoner.
  3. Du har et hav av muligheter, og det finnes uten tvil noe som passer deg og din bedrift.

 

La oss forklare punktene nærmere;

 

  1. Det er kunden som styrer showet – og kunden har valgt video.

Siden 2008 har Facebook ropt ut til verden, kunder og bedrifter at det er mobil som gjelder. Folket har sagt seg enig. Kundene har endelig fått et verktøy (mobil), og plattformer (facebook og Instagram) som gjør at de kan være online når de vil og hvor de vil, og som ikke minst er laget for visuell konsumering av innhold. Vi markedsførere derimot, har ikke helt enda klart å gjøre skiftet over til video og mobil.

 

Skiftet over til mobil har fremmet 3 typiske brukeradferder hos kundene – og video på Facebook er selvfølgelig bygget for å treffe alle tre:

 

1.On the go

 

De små øyeblikken hvor forbrukeren er on-the-go, korte stunder innimellom dagens gjøremål, er tider hvor vi for første gang kan treffe forbrukeren på grunn av mobil. Her er det perfekt med et par sekunders vertikale videoer, gifs, insta-story-videoannonser, etc.

 

  1. Lean Forward

 

Da forbrukeren ønsker å engasjere seg mer, søker informasjon, er interessert, er perfekte øyeblikk å treffe din potensielle kunde med f.eks. et canvas, en 360 video eller en lengre videosnutt i newsfeeden deres.

 

  1. Lean back

 

Den tiden da forbrukeren lener seg tilbake og egentlig bare ønsker å bli underholdt og inspirert. Vi sjekker faktisk mobilen opp til 100 ganger daglig, noe som gjøre video til et ekstremt kraftfullt medium, som Facebook selv mener at ikke alle markedsfører er klar over, eller vet hvordan å utnytte.

 

 

2. Hands down – Video er den beste måten å engasjere og skape relasjoner.

Per i dag er det 3.2 millioner nordmenn på Facebook, hvor av over 80% er aktive daglig (Ipsos, Q3, 2017). Instagram nådde nettopp 800 millioner brukere worldwide. De siste 100 millionene fikk de på 1 mnd. Den sinnsyke veksten er hovedsakelig på grunn av Facebook (som eier Instagram) sitt fokus på å fremme video, og optimalisere video-opplevelsen på Instagram. Viktigst av alt – vi bruker vi 5 ganger så mye tid på video vs. statisk innhold på Facebook.

 

Du har et hav av muligheter, det finnes uten tvil noe som passer deg og din bedrift, men husk å velge riktig format:

 

3. Huskeregel om video på Facebook: “One size doesnt fit all”.

Før var "video bare video". Video betydde en ting og ett format. Og det virker nesten som om noen annonsører der ute fortsatt tenker dette. Jeg ser stadig video-budsjetter, planer og formater som er skissert til TV-videoer og reklamer, når realiteten er en helt annen.

 

Vi kan ikke snakke om video som om det er ETT format, når video i dag betyr så mangt. Hvis du forteller oss at du ønsker å kommunisere til kundene dine, og du har bestemt deg for å lage en video, hva innebærer egentlig det? Er det en kort gif, for å treffe kunden on-the-go, skal vi lage en 360-video for den mer interesserte, en 10-sekunders scroll-stopper, en 15 sekunders informasjonsfilm som ad-break, hvor vi vet at kunden må se hele for å gjøre en handling? Det finnes utrolig mange alternativer, så det gjelder å ha et tydelig mål med videoen, ikke minst et godt bilde på hvor man ønsker å eksponere videoen.

 

 

En enkel oversikt over hvilke formater/plasseringer som er gode for video, tilpasset etter lengde (Kilde: Facebook)

Kontakt oss for mer informasjon